Spring til indhold

Information om coronavirus/covid-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Ghana i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Senest opdateret 3. april kl. 07.37

Status for spredning af coronasmitte i Ghana
Der er 204 bekræftede tilfælde af coronasmitte i Ghana, samt fem corona relaterede dødsfald. Følg udviklingen via nedenstående link til de lokale sundhedsmyndigheder:

- http://ghanahealthservice.org/covid19/

Hvis du oplever  vedvarende hoste og feber, oplyser Ghanas sundhedsministerium og sundhedsstyrelsen følgende numre du kan kontakte:  

  • 055 2222 004
  • 055 2222 005
  • 050 9497 700
  • 055 8439 868

Rejserestriktioner i Ghana og til og fra Ghana

Ghanas grænser er lukkede for persontransport fra den 23. marts og to uger frem. Alle kommercielle flyafgange mod Europa er aflyst. Der er indført udgangsforbud i Ghanas to største byer, Accra og Kumasi, fra mandag den 30. marts kl 01.00 og 14 dage frem, med mulighed for forlængelse. Transport fra regionerne ind til Accra er i udgangspunktet ikke mulig. Kontakt ambassaden +233 54 011 6703, hvis du påtænker, at rejse internt i Ghana.

Ambassaden prøver i samarbejde med de øvrige europæiske lande at organisere særfly på kommercielle vilkår. Vi følger situationen tæt og er du ikke allerede i kontakt med os om mulighederne for at forlade Ghana, så ring gerne til os på +233 54 011 6703. Alle danskere der er interesseret i at forlade Ghana, opfordres til at komme til Accra med henblik på hurtig reaktion når og hvis muligheder for hjemrejse opstår. Skulle det ske, at du strander i Ghana og har brug for visumforlængelse vil ambassaden have mulighed for at bistå med det.

Rejserestriktioner i Danmark

Kun danske statsborgere og ikke danske statsborgere med lovligt ophold i Danmark kan rejse ind i Danmark. Dette gælder foreløbigt frem til og med den 13. April. De nye indrejserestriktioner til Danmark, har i nogle tilfælde gjort det svært for ikke danske statsborgere rejsende til Danmark at boarde fly fra udlandet. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).

Danskere bosiddende i Ghana

Udenrigsministeriet har indtil videre ikke specifikke anbefalinger til danskere bosiddende i Ghana. Ambassaden finder det dog vigtigt at oplyse om, at Ghanas sundhedssystem må forventes at få store problemer, hvis landet rammes af en egentlig epidemi. I et sådant tilfælde må det forventes at blive endog meget vanskeligt at sikre behandlingskapacitet til alle Corona-tilfælde, og det vil derfor også være svært at få behandling til andre helbredsproblemer. Vi opfordrer danskere bosiddende i Ghana til individuelt at overveje, at Ghana vil være et vanskeligt land at opholde sig i for sårbare personer, hvis coronasmitten breder sig yderligere. Kontakt os gerne, hvis du overvejer at rejse til Danmark.

Grundet udbruddet af covid-19 kan der opstå vanskeligheder med forsendelsen af post fra Danmark. Dette gælder også forsendelse af NemID. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Mere information kan findes på følgende link.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade på telefonnummer +233 (0) 540116703. Telefonerne er ekstraordinært åbne weekender og aftener.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite www.coronasmitte.dk kan du finde information om coronavirus/covid-19.

For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.