Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Ghana.

Senest opdateret 10-08-2020 11:28
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Ghana frem til og med den 31. august som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Ghana.

Information om konkrete restriktioner i Ghana opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Ghana, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Ghana som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Ghana har indført indrejseforbud for alle lande på ubestemt tid. Det betyder at danske statsborgere, udlændinge med fast bopæl i Danmark og erhvervsrejsende ikke kan rejse ind i Ghana.

Internationale flyforbindelser er indstillet på ubestemt tid.

Landegrænsen mod de omkringliggende lande er lukket på ubestemt tid.

 

Karantæneregler

Ghana har indført 14 dages obligatorisk karantæne for personer, der kommer til Ghana fra alle lande, på ubestemt tid. Karantænen skal afholdes på et af myndighederne godkendt karantænehotel, og du skal selv betale for opholdet.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Ghana. Der er ikke længere  restriktioner på indenrigsfly, busser og taxaer.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Ghana. Det kræver, at du har dokumentation for videre rejse, og du indlogerer dig på et hotel godkendt af myndighederne, eller du bliver i lufthavnens transitområde.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Ghana, men befolkningen opfordres til at blive hjemme og undgå ikke-nødvendige udgang.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud i Ghana på ubestemt tid. Det er ikke tilladt at samles mere end 100 personer.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Ghana, når man forlader sit hjem.

Myndighederne kan sanktionere med bøde og fængselsstraf, hvis påbud ikke overholdes.

Nedlukning / Genåbning

Det meste af samfundet er genåbnet, inkl. kirker, moskeer, touristattraktioner og udendørs beværtninger. Skoler, sportsklubbber, natklubber, barer, biografer, teatre og koncertsteder er dog fortsat lukket på ubestemt tid.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du kan kontakte Ghanas Sundhedsmyndigheder på følgende numre, hvis du har symptomer på COVID-19:

- 055 2222 004
- 055 2222 005
- 050 9497 700
- 055 8439 868

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Ghana

Der er meget begrænsede rejsemuligheder mellem Danmark og Ghana.

Internationale flyforbindelser er indstillet på ubestemt tid. Derfor kan du kun rejse til Europa med specielt arrangerede særfly til Europa for EU-borgere, som opholder sig i Ghana. 

Der er ingen konkrete afgange med særfly til Europa. Kontakt ambassaden via e-mail: accamb@um.dk for spørgsmål og vejledning om særfly.

Vi kan ikke garantere, at der er plads på et evt. særfly. Du skal selv sørge for videre transport fra Europa til Danmark.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider
- Sundhedsministeriet i Ghana om COVID-19

Lokale sundhedsmyndigheders hotlines på
- 055 2222 004
- 055 2222 005
- 050 9497 700
- 055 8439 868

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden inden for almindelig åbningstid. 

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Ghana eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.